Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани камби и карфиол туршия

Мариновани камби и карфиол туршия

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Мариновани камби и карфиол туршия
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
"Признайте си, колко точно буркана от тази туршия с мариновани камби и карфиол направихте"

Необходими Продукти

  • камби - по възможност червени, жълти и зелени
  • моркови
  • карфиол
  • целина
  • Марината
  • оцет - 2/3 от един буркан /800 мл/
  • вода - 1 буркан /800 мл/
  • захар - 300 г
  • сол - 120 г едра
  • синап
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дозата е за 4 буркана от 800 мл и 1 от 400 мл

Маринатата се поставя на котлона да заври.

Зеленчуците се нарязват на парчета в общ съд и добре се объркват. Пълнят се бурканите плътно.

След като марината заври, се заливат напълнените буркани и се долива до горе с вода, затварят се добре с капачки и топли се обръщат.

Така стоят, докато туршията се охлади.

Маринованите камби и карфиол туршия са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: