Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме камбите. Нарязваме ги на не много дребно.
В дълбок съд изсипваме 6 литра вода и разтваряме 1 килограм едра сол и прибавяме нарязаните камби. Камбите стоят в солената вода 24 часа.
Час и половина преди да извадим камбите, поставяме готовите нарязани на колелца моркови и накъсания карфиол на розички.
През това време си приготвяме марината. В дълбок съд изсипваме оцета, захарта, слагаме и всички подправки както натриев бензоат.
Всичко това слагаме на котлона и оставяме да ври, докато се разтопи захарта.
Махаме и оставяме да изстине.
Маринатата можем да си я приготвим от предния ден, за да е готова изстудена.
Напълваме бурканите със зеленчуците и отгоре наливаме марината.
Затваряме с капачки.
От тези продукти излизат около 3 бр. 3 л буркани.
Коментари