Начин на приготвяне
Накъсайте корите на малки парчета, сложете ги в суха тава и ги запечете в загрята фурна до лек о кафеникав загар.
Разбийте нишестето с прясното мляко до получаването на кашичка.
Заварете млякото, добавете захарта, изсипете нишестето и пригответе крема при непрекъснато бъркане.
Разтопете кафявата захар до получаването на карамел. Разстелете карамела на дъното на подходяща тава, сложете препечените кори, като отделите малка част за декорация.
Изсипете крема върху корите, добавете боровинки и разбъркайте.
Сложете тавата в загрята фурна и изпечете за около 10 минути.
Извадете тавата, охладете и обърнете върху подходяща чиния.
Гарнирайте с боровинки и препечени корички.
Охладете крем питата в хладилник за около 3 часа, нарежете и поднесете