Начин на приготвяне
Кипнете прясното мляко заедно с 1 ч.ч. захар в подходящ съд, като предварително сте отделили част от него, за да разтворите нишестето на кашичка.
Добавете разбитите жълтъци на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Добавете и нишестето, като бъркате до сгъстяването на крема.
Накрая прибавете 50 г масло. Разбъркайте до разтопяването му. Охладете ваниловия крем за кратко.
Разделете корите на четири части.
Намажете дъното на дълбока тава за печене.
Сложете едната част от корите, намажете с масло, полейте с крема и поръсете с боровинки.
Работете така до изчерпване на продуктите, като завършите отгоре с кори.
Изпечете питата до златисто в загрята фурна.
Охладете крем питата.
Направете захарен сироп от останалата захар и 1/2 ч.ч. вода. Полейте охладения сладкиш.
Лесната крем питата с боровинки поръсете с пудра захар и гарнирайте със свежи боровинки.
Добър апетит!