Начин на приготвяне
Разтопете маслото. Намажете една кора и поставете отгоре друга. Намажете и нея и навийте на рехаво руло. Рулото навийте на охлюв.
Застелете тава с диаметър 24 см. с хартия за печене и поставете навитите кори. Така процедирате и с останалите кори.
Всяко руло слагайте около първото, като оставяте малко разстояние между тях.
Печете в загрята фурна на 180 градуса около 15 минути или до хубав златист цвят. Извадете тавата и изчакайте да се охлади.
Разбийте яйцата със захарта, добавете настъргана лимонова кора и прясното мляко.
Разпределете сместа равномерно върху изпечените кори. Между рулата сложете боровинките. Сложете в загрята фурна на 180 градуса.
Сместа е рядка и боровинките седят на повърхността. След десетина минути печене, извадете и леко ги натиснете, колкото леко да потънат. Покрийте с фолио и върнете във фурната.
Печете още около 30 минути или до стягане на крема. Извадете крем питата от тавата, когато е напълно изстинала, и поръсете с пудра захар.