Пица картофи

Пица картофи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Когато не ви се меси тесто, но наистина ви се яде пица"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. или повече
  • доматен сос - салца или лютеница
  • риган
  • кашкавал
  • бекон
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете картофите. Нарежете ги на филийки от по 1 сантиметър.

Наредете ги на разстояние едно от друго в тавичка, застлана с хартия за печене. Поръсете с малко сол и черен пипер.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете, докато омекнат.

Извадете от фурната, без да я изключвате. Върху всяка филийка сложете малко от доматения сос, салца или лютеница (няма значение какво ще сложите, защото с всичко е еднакво вкусно).

Нарежете бекона на тънки филийки и го наредете върху доматеното пюре.

Ръснете с малко риган, а върху него - настърган кашкавал.

Върнете във фурната за около десет минути или докато получи приятен златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: