Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното. Затоплете водата и разтворете маята с щипка захар. Излейте при брашното. Добавете една супена лъжица зехтин и солта. Замесете тесто.
Направете го на топка, сложете в набрашнена купа. Намажете със зехтин и покрийте с парче найлон и кърпа.
Оставете купата на топло докато тестото втаса. В тиган загрейте няколко супени лъжици зехтин. Пуснете гъбите, захлупете съда и задушете на слаб огън за около 10 мин.
Обелете картофа. Сварете го почти до готовност. Настържете на едро ренде.
Наситнете размарина и скилидка чесън. Разточете на тънко втасалото тесто. Поръсете с наситнения розмарин и чесън. Отгоре разстелете настъргания картоф и сложете гъбите.
Оставете пицата да се отпусне за 20 мин. Изпечете на 220 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 10 мин. Нарежете на парчета и поднесете топла!
Да ви е сладко!