Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Руски пирог с пюре от ябълки

Руски пирог с пюре от ябълки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Руски пирог с пюре от ябълки
Снимка: marcheva14
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Дънките ви казват едно парче, душата ви плаче за две парчета руски пирог"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 14 с.л. кристал
  • олио - 9 с.л.
  • прясно мляко - 9 с.л.
  • брашно - 12 с.л. обикновено
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ябълки - 4 бр. , големи по размер
  • пудра захар - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Правоъгълна форма намаслена с масло - 30/22 см.

Почистват се ябълките от обелките и сърцевината. Настъргват се на едро ренде. Изсипват се в тиган с 5 с.л. захар от общата захар и се оставят на умерен котлон почти да се карамелизират, да няма остатъчен сок.

Свалят се от котлона и се прибавя канелата. Оставят се да се охладят напълно.

Яйцата и 9 с.л. захар се разбиват до крем. Прибавя се олиото, разбърква се много добре на ниска скорост на миксера.

Брашното и бакпулверът се прибавят на порции, като се редуват с прясното мляко. Разбива се с миксер отново на ниска скорост.

Формата се намаслява много хубаво с парче масло.

Изсипва се 2/3 от смес във формата за печене. Поставя се в затоплена фурна на 180 градуса за 10 мин.

Изважда се и се разстила ябълковото пюре. Отгоре се залива с останалото тесто.

Пече се на 180 градуса за още 30-40 мин.

Охлажда пирога се и се посипва с пудра захар и канела.

Източник: Руска кухня

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: