Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Руски пирог от сушени ябълки

Руски пирог от сушени ябълки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски пирог от сушени ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пудра захар - 2 ч.л.
  • яйца - 10 бр. (белтъци)
  • захар - 1 ч.ч.
  • ябълки - 300 г сушени
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се заливат с вряла вода и се варят при непрекъснато бъркане до омекване. Претриват се през гевгир и се смесват със захарта.

Пюрето се вари 10 минути до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Белтъците се разбиват на сняг и при непрекъснато биене се добавя ябълковото пюре.

Сместа се разбива още 2 минути. В тава, намазана с масло, се излива сместа и на повърхността ѝ се правят няколко разреза с нож.

Поръсва се с пудра захар и се пече 15 минути на 220 градуса. Сервира се горещ, без да се вади от тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
30
22
10
Дай твоята оценка: