Начин на приготвяне
Зеленчуците се почистват. Картофите се нарязват на по-големи кубчета, останалите зеленчуци без тиквичката - на дребни кубчета, гъбите - на филийки.
На котлон се поставя тенджера с 2 литра вода и солта. Прибавят се всички зеленчуци без тиквичката. След като омекнат, се прибавя и тиквичката настъргана на едро ренде, следва чесъна - на много тънки филийки. Готви се за още 5 мин, докато се свари и тиквичката.
В тиган се разтопява масло и олиото. Прибавя се нишестето и се разбърка енергично, докато леко смени цвета си, изсипва се към супата със зеленчуците и се връща на котлона за около 3-4 мин. Добавя се и черен пипер. Сваля се от котлона.
В купа се разбива жълтъкът, киселото мляко и топеното сирене. Прибавя се бавно към зеленчуковата супа при непрекъснато разбъркване.
Сервира се с наситнен копър.
Източник: Да готвим у дома;
Забележка: Разкошна супа по идея на Райна Иванова, от Да готвим у дома. Чесънът по рецепта е 7 - 8 скилиди, това количество за моята кухня е огромно, затова съм добавила само 2 скилиди и се усеща съвсем приятно. Като количество самата супа е много, може продуктите да се разделят на две.