Начин на приготвяне
В първия ден от Коледните пости реших да направя една постна зеленчукова супа.
За приготвянето на тази супа с праз е необходимо да нарежете всички зеленчуци на дребно.
Ползвах замразени горски манатарки, които размразих и също нарязах.
В загрято олио задуших, първо, праза и морковите с малко вода и сол.
Щом празът омекна, прибавих гъбите, а след 2-3 минути и картофите.
Разбърках добре и добавих всички подправки, както и 1 литър гореща вода.
Оставих супата да къкри на котлона около 20 минути, които бяха достатъчни за зеленчуците.
След това прибавих една топка фиде, предварително начупено и варих есенната супа още 5 минути.
Поднесох тази вкусна и ароматна и постна супа гореща, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз и домашни хлебчета.
Желая ви добър апетит и леки спасителни пости с моятапостна зеленчукова супа с праз и гъби!
Коментари