Начин на приготвяне
Започнете с приготвяне на пълнежа, като загреете 200 мл. от млякото и захарта на умерен огън. Щом се сгорещи налейте на тънка струйка към него жълтъците - добре разбити с брашното и останалото мляко.
Намалете огъня до почти минимум и бъркайте до сгъстяване на кремчето- около 2 минути и половина.
Прехвърлете в купа и покрийте със стреч фолио, така че да прилепва към повърхността на крема, за да не хваща коричка.
Заемете се с палачинките. Разбийте жълтъка със зехтина, солта и захарта. Налейте към него млякото и след това малко по малко пресявайте брашното, разбивайки до хомогенност. Трябва да получите смес с гъстота на боза, затова добавете си още мляко или още брашно, ако ви е прекалено рядка или обратното - гъста.
Загрейте тиган с незалепващо дъно на умерен огън. Намазнете повърхността му с малко масло. Диаметъра на тигана изберете според това колко големи палачинки искате. В такъв с диаметър 16 см. се получават 7 броя. За по-големи количества си увеличете продуктите ако желаете.
Изпечете палачинките и намазвайте всяка с масло, след като я извадите от тигана.
Към поизстиналото кремче за пълнежа сложете ликьора от портокал и разбъркайте. Разбийте белтъците с щипка сол на сняг и ги прибавете на части към кремчето. Правете го максимално внимателно със кръгови движения отдолу нагоре със захлупване накрая.
Пуснете фурната да загрява до 200 градуса. Покрийте дъното на тавичка със хартия за печене. Подредете палачинките и върху едната половинка на всяка разпределяйте от пухкавата плънка , после захлупвайте във форма на полумесец.
Запечете суфле палачинките в загрятата фурна за 10-12 минути.
Оставете да се поохладят и поръсете обулно с пудра захар преди да поднесете. Подходящи са за закуска, както и за десерт комбинирани със сладко, мед или сметана.