Начин на приготвяне
Разбивате яйцата заедно със захарта. Добавяте содата към млякото и разбърквате докато шупне.
Към разбитите яйца добавяте млякото, олиото, есенцията ром и постепенно добавяте брашното с бакпулвера, докато бъркате. Накрая към получената смес добавяте и какаото с портокаловите кори.
Пече се на 180 градуса до готовност за около 30 минути (докато по дървената клечка не остават трохи) в намаслена и поръсена с брашно тава.
Докато се пече включвате водата и захарта на котлона, докато леко заври и се сгъсти малко сиропът.
Готовия сироп се охлажда хубаво във студена вода. Когато кекса е изпечен се нарязва на пастички и докато е горещ се залива с охладения сироп.
Оставяте да сиропа да попие за час и пастичките са готови за консумация.
Коментари