Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Лимецовите медени пастички на Мечо Пух

Лимецовите медени пастички на Мечо Пух

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецовите медени пастички на Мечо Пух
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Лимецови медени пастички - бързи и вкусни, за гости и не само"

Необходими Продукти

  • мед - 450 г
  • кафява захар - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • лимецово брашно - 500 г
  • сметана - 100 мл течна готварска
  • канела - 1 ч.л.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • филирани бадеми - 50 г
  • За глазурата
  • шоколадов кувертюр - 200 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът се изсипва в тенджера и се загрява, докато се разтопи, след което се сваля от котлона.

Изсипва се в купа, в която ще се разбърква.

Прибавя се кафявата захар и се разбърква много добре.

Яйцата се разбъркват с течната сметана в отделна купа и се прибавят към меда.

Към брашното се прибавя джинджифилът, канелата и амонячната сода.

Брашното се прибавя към сместа при продължително бъркане с дървена лъжица.

Сместа се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес.

Тавата, в която ще се пече, се намазва с маслото.

Сместа за шоколадовия сладкиш се изсипва в тавата.

Пече се 20 мин в предварително загрята фурна на 170 °C, след което се изважда от фурната, оставя да се охлади и се нарязва на парчета.

В тенджера с незалепващо покритие се слага маслото и шоколадовият кувертюр.

Разтопява се при продължително бъркане, след което пастичките се заливат с глазурата и се поръсват с филираните бадеми.

Да ви е вкусно с моите лимецовите медени пастички на Мечо Пух

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: