Начин на приготвяне
Медът се изсипва в тенджера и се загрява, докато се разтопи, след което се сваля от котлона.
Изсипва се в купа, в която ще се разбърква.
Прибавя се кафявата захар и се разбърква много добре.
Яйцата се разбъркват с течната сметана в отделна купа и се прибавят към меда.
Към брашното се прибавя джинджифилът, канелата и амонячната сода.
Брашното се прибавя към сместа при продължително бъркане с дървена лъжица.
Сместа се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес.
Тавата, в която ще се пече, се намазва с маслото.
Сместа за шоколадовия сладкиш се изсипва в тавата.
Пече се 20 мин в предварително загрята фурна на 170 °C, след което се изважда от фурната, оставя да се охлади и се нарязва на парчета.
В тенджера с незалепващо покритие се слага маслото и шоколадовият кувертюр.
Разтопява се при продължително бъркане, след което пастичките се заливат с глазурата и се поръсват с филираните бадеми.
Да ви е вкусно с моите лимецовите медени пастички на Мечо Пух