Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско джоланче с печурки и зеленчуци

Свинско джоланче с печурки и зеленчуци

Свинско джоланче с печурки и зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Споделете вкусните моменти с това свинско джоланче с любимите хора на вечеря"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • лук - 1 - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • печурки - 500 г
  • чорбаджийски чушки - 10 - 12 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете джолана и го сварете в тенджера под налягане.

В подходяща тава сложете обелените и почистени, ситно нарязани лук, праз, чесън и моркови. Налейте олио и задушете зеленчуците до омекване в загрята фурна.

Сложете джоланчето върху задушените зеленчуци, прибавете 1 чаша от бульона, овкусете със сол и черен пипер.

Добавете почистените гъби и чорбаджийските чушки.

Полейте със 2-3 с.л. соев сос. Покрийте тавата с алуминиево фолио.

Върнете тавата във фурната и допечете ястието - трябва да остане на мазнина, а джоланчето да добие кафеникаво-златист загар. За да го постигнете, в края на печенето отстранете фолиото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: