Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Пролетни мъфини с коприва

Пролетни мъфини с коприва

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пролетни мъфини с коприва
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"Такива са вкусните пролетни мъфини - приготвени с коприва и много любов"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • сирене - 100 г
  • коприва - 1 ч.ч.попарена и отцедена
  • масло - 80 мл предварително разтопено или олио
  • кисело мляко - 100 г
  • сусам - за поръсване, белен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага гореща вода и щом заври под ключ, се добавя малко сол и се пуска изчистената копривата за няколко минути.

Изважда се от водата и се отцежда хубаво в гевгир.

В купа се смесва пресятото брашно, бакпулвер, натрошеното сирене и нарязаната на много ситно коприва.

В друг съд се смесват яйцата, разтопеното масло и киселото мляко. Прибавя се към сухата смес и се разбърква до хомогенизиране.

Формите за мъфини се намаляват и напудрят с брашно. Сместа се изсипва, като не се пълнят догоре, тъй като ще се надигнат по време на печенето.

Поръсват се с белен сусам.

Солените мъфини се пекат се за около 30 минути в предварително загрята на 180 - 200 градуса на средна решетка и включен вентилатор до готовност.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: