Начин на приготвяне
В тенджера се слага гореща вода и щом заври под ключ, се добавя малко сол и се пуска изчистената копривата за няколко минути.
Изважда се от водата и се отцежда хубаво в гевгир.
В купа се смесва пресятото брашно, бакпулвер, натрошеното сирене и нарязаната на много ситно коприва.
В друг съд се смесват яйцата, разтопеното масло и киселото мляко. Прибавя се към сухата смес и се разбърква до хомогенизиране.
Формите за мъфини се намаляват и напудрят с брашно. Сместа се изсипва, като не се пълнят догоре, тъй като ще се надигнат по време на печенето.
Поръсват се с белен сусам.
Солените мъфини се пекат се за около 30 минути в предварително загрята на 180 - 200 градуса на средна решетка и включен вентилатор до готовност.
Добър апетит!