Коприва с яйца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Коприва с яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Истинска класика от Българската селска кухня - ароматна Коприва с яйца"

Необходими Продукти

  • коприва - 1 кг
  • сирене - 100 г
  • яйца - 8 бр. сварени
  • масло - 6 с.л. разтопено
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л. препечено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете почистената коприва в подсолена вода за 10-тина минути. Изсипете в гевгир, за да се отцеди.

В 2 с.л. масло се разбърква брашното, прибавя се млякото и се сварява за 5 минути.

Смесете с нарязаната на ситно коприва и изсипете в намазнена тава.

Обелените яйца се нареждат върху копривата, като леко се притискат към дъното.

Поръсете ястието с настърганото сирене и останалото масло. Запечете за 10 минути в умерено загрята фурна и сервирайте веднага.

Опитайте още Супа от коприва със сметана, Пълнозърнест хляб с коприва, Супа от коприва, Картофи с коприва, Коприва с ориз, Каша от коприва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Намалих броя на яйцата, но и така ястието се получи страхотно!
09.03.2016 08:41
1