Коприва с леща

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Коприва с леща1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Вкусотия от старите тефтери - любимата ни ароматна леща с коприва"

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • коприва - 2 ч.ч.
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • доматен сок - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - няколко стръка пресен
  • олио - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и измийте лещата. Настържете лука и моркова и попарете копривата във вряла вода.

Запържете в сгорещеното олио лука, чесъна и моркова и добавете лещата заедно с около 3-4 ч.ч. вода. Оставете да заври.

Вари се, докато лещата омекне леко, след което добавете доматите, солта и 1 ч.л. червен пипер.

Оставете да се свари напълно и добавете нарязаната коприва заедно с накълцания магданоз.

Изключете котлона и оставете копривата с леща да къкри на изключен котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

нед
нед
аз ще пробвам в гората да е направя , на огън !
16.01.2013 12:35
паци4
паци4
Е__х тая леща. Един час котлона на 9, 3-4 пъти доливам вода, не ще и не ще да омекне.
10.11.2012 20:11