Патладжан с домати и сирене

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1842912
21/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 718
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгчета с дебелина един пръст и ги поставете за 10-15 минути в съд с подсолена вода. След това отцедете и подсушете.

Наредете парчетата патладжан в тавичка, предварително намазана с няколко капки зехтин, и печете в предварително загрята фурна на 180°С за около 25-30 мин.

Докато се пече, в тиган с останалата мазнина задушете за кратко чесъна, нарязаните домати, пюрето, подправките и босилека. Разбъркват се на слаб огън, докато се сгъстят.

Накрая патладжаните се заливат с готовата смес заедно с натрошеното сирене.

Запичат се за още около 10-15 минути, докато се зачервят.

Може да поднесете печените патладжани като предястие или като основно ястие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар