Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени патладжани»Патладжан с домати, моцарела и сирене на фурна

Патладжан с домати, моцарела и сирене на фурна

редакция:
Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Патладжан с домати, моцарела и сирене на фурна
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Патладжан с моцарела - по-сочен и ароматен от всеки друг"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 1 консерва (на кубчета)
  • моцарела - 200 г
  • сирене - 150 г (твърдо)
  • олио
  • брашно - (за овалване)
  • лук - 1 глава (малка)
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват по дължина, осоляват се и се оставят да се отцедят.

Овалват се в брашно и се изпържват до златисто в сгорещеното олио. Може да запечете на грил тиган или скара.

Доматеният сос се приготвя, като се запържват лукът и чесънът, нарязани на ситно.

Добавят се доматите (които може да пасирате) и подправките.

Сосът се оставя да къкри на слаб огън за около 10 минути.

Редим патладжаните в тава или индивидуални формички, като на дъното слагаме малко сос, после резени патладжан и моцарела, отново сос и редуваме.

Накрая поръсваме с настърганото твърдо сирене.

Печем патладжан с моцарела за около 20 минути на 180 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: