Начин на приготвяне
Препоръчвам за тази доматена салата да използвате розов домат по възможност заради неповторимите вкусови качества.
Обелете домата с нож за белене на зеленчуци. Нарежете на шайби.
Сиренето нарежете на триъгълни плочки.
В салатена чиния наредете доматените шайби една под друга, като между тях слагате плочки сирене.
За дипа изпечете патладжана на скара или в грил тиган. Накълцайте го на малки кубчета и го сложете в купичка. Прибавете накълцаната печена капия, магданоз. Овкусете със сол и зехтин.
По желание добавете няколко капки Балсамико. Разбъркайте. Сложете дипа от патладжан в едната страна в чинията, а от другата поставете нарязана или накъсана зелена салата и малка сосиера с маслинова паста.
Ако желаете, може да сложите и няколко маслини.
Да ви е вкусно.