Начин на приготвяне
Първо се почистват скаридите, отстраняват се главите и черупките. Те не се изхвърлят, получава се хубав бульон. Слагат се в съд с водата и се варят около 10-15 минути, после се прецежда. Скаридите се запържват за около 1 минута в маслото и се изваждат.
В същата мазнина, ако е малко, се добавя още, се запържва ситно нарязаният лук, настърган джинджифил. Готви се около 1-2 минути, прибавя се 1 ч.л. къри паста, останалата може да се замрази за следващо ястие.
Къри пастата приготвяме, като чушките и лютото чушле се почистват и нарязват на ситно, чесънът също. Заедно с другите съставки се пасират. Запържва се за кратко, след това се прибавя бульонът, вари се 10 минути.
Прибавя се сметаната и скаридите, слага се сол и черен пипер на вкус.
Оставя се за още 1-2 минути и се отстранява от котлона.
Супата със скариди се поръсва с нарязан магданоз и се сервира със сварен ориз, сол на вкус и резен лимон.