Начин на приготвяне
Сварете пастата според указанията на производителя до полуготовност.
Междувременно направете сос Бешамел, като загреете маслото на умерена температура и запържите брашното за 2-3 минути.
Добавете затоплените мляко и сметана на тънка струйка, като непрекъснато бъркате соса. След като се посгъсти го махнете от котлона.
Сипете една лъжица от соса при разбитото предварително яйце и разбъркайте добре, за да се поизравнят температурите.
Сипете яйчената смес в соса, добавете горчицата, бял пипер и сол на вкус. Изсипете полусварената паста в соса и разбъркайте добре.
Прибавете предварително настърганите моцарела и кашкавал и разбъркайте отново.
Изсипете пастата в намазана с малко масло тавичка, поръсете с пармезан и запечете запеканката за 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Сметановата паста с моцарела е много вкусна.
Ако ти харесва рецептата, опитай и другите ни предложения за паста на фурна, паста със скариди или паста с песто.