Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ароматен ябълков пирог по руски

Ароматен ябълков пирог по руски

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Ароматен ябълков пирог по руски
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
"Не бъдете скромни, едно парче няма да ви стигне и го знаете, затова си запишете рецептата, за да си хапвате на воля"

Необходими Продукти

  • йогурт - 1 ч.ч., 2%
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 50 гр.
  • ванилия - 1/2 есенция
  • сол - 1 щипka
  • ябълки - 2 бр., малки
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ОЩЕ
  • кристална захар - за поръсване
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, щипката сол, слага се есенцията. Прибавя се разтопеното масло и йогурта, след това пресятото брашно със содата.

В намазнена с масло малка форма се изсипва повече от половината смес.

Отгоре се нареждат ябълките, предварително обелени и нарязани на тънки полумесеци. Поръсва се с кристална захар на вкус, около 1-2 с.л., а отгоре се излива останалата смес.

Ябълковият сладкиш се пече в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути /или суха клечка/.

Оставя се във формата да се охлади, след което сладкият пирог се изважда внимателно и се поръсва по желание с пудра захар.

Много нежен и ароматен сладкиш от руската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: