Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ароматен ябълков кейк с канела

Ароматен ябълков кейк с канела

Ароматен ябълков кейк с канела
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Усетите ли аромата му, няма да искате да опитате друг"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 - 5 бр.
  • маслени бисквити - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 п.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 70 мл
  • масло - 50 г
  • кафява захар - 150 г
  • пудра захар - за поръсване
  • орехови ядки - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на ситни, малки парченца. Намажете дъното на форма с подвижен ринг, с масло.

Изсипете бисквитите. Поръсете с орехови ядки.

Почистете ябълките и ги нарежете на тънки филийки. Подредете ги върху бисквитите.

Разбийте яйцата заедно с кафявата захар. Добавете олиото и киселото мляко.

Прибавете пресятото брашното с канелата и бакпулвера. Разбъркайте и изсипете сместа върху ябълките.

Изпечете кейка в загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути.

Оставете кейка да се охлади и го обърнете обратно. Поръсете обилно с пудра захар.

Ароматният ябълков кейк с канела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: