Начин на приготвяне
Брашното се пресява, добавя се омекналото масло, пудрата захар и жълтъците. Замесва се тесто и се оставя за 3 часа в хладилника. Бадемите се запичат на сух тиган за 2 минути.
Ябълките се белят и се режат на резени. Слагат се в тиган с 2 супени лъжици масло, поръсват се с 40 грама захар и се готвят 5 минути на бавен огън.
Свалят се от котлона. Тестото се разточва тънко и се слага в тава, намазана с мазнина така, че да се оформят стенички.
Ябълките се разпределят върху тестото и тавата се слага за 10 минути във фурна, загрята на 180 градуса. Вади се от фурната.
Лимонът и портокалът се изцежда, соковете се смесват и с тях се полива пирогът. Поръсва се с останалата захар и с филираните бадеми и се пече още 25 минути. Сервира се топъл.