Коледни меденки с орехи

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
Коледни меденки с орехи
Снимка: Галя Николова
2 / 5
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
"Топящи се в устата коледни меденки със сърце от хрупкава орехова ядка, няма как да не ги опитате"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • мед - 6 с.л.
  • олио - 220 мл
  • сода бикарбонат - 1 с.л./равна/
  • канела - на вкус /аз слагам подправка за меденки/
  • брашно - около 700 г за меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд с миксер разбиваме яйца, захар, мед, сода, олио.

Добавяме и брашно да се получи меко тесто, колкото да може да се направят топчета, без да се разливат.

Редим меденките /45 г всяко/ в тава с хартия, като оставяме разстояние м/у тях.

Печем коледните сладки на 150 градуса около 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко броя излизат и с какъв размер? Благодаря предварително
10.12.2022 10:46
Мирела
Мирела
Мммммм божествени! Супер отдавна се опитвам да направя толкова идеално балансирани сладки (меденки) - с мека сърцевина, леко хрупкави по края и тооолкова богати на вкус - благодаря за точната и вкусна рецепта! :)
20.12.2019 19:48
1
1
Покажи всички подкоментари
Радина
Радина
Получиха се страхотни меденки. Благодаря за рецептата.
20.03.2019 17:25
2
1
Покажи всички подкоментари