Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Най-вкусните коледни меденки

Най-вкусните коледни меденки

Най-вкусните коледни меденки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
50
"На кого са му притрябвали някакви си подаръци, когато под елхата има вкусни коледни меденки"

Необходими Продукти

  • мед - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сода - 1 с.л. равна
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 700 - 800 г
  • оцет - 1 ч.л.
  • канела - 1 с.л. равна
  • индийско орехче - 1 щипка
  • джинджифил - 1 /1 ч.л. настърган
  • лимонова кора - фина настъргана кора от лимон
  • за гарниране
  • плодов топинг
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете содата, угасена в оцет, и останалите подправки. Размесете.

Чукнете яйцата в купа, добавете олиото и меда и разбъркайте до еднородност.

Изсипете течните съставки към сухите, разбъркайте и омесете меко, незалепнещо тесто.

Оставете тестото на хладно за около 20 минути.

Разточете тестото на кора около 2 см. и с помощта на формички изрежете курабиите.

Наредете меденките в тава, застлана с домакинска хартия, и изпечете във фурна до 200 градуса за около 5-6 минути.

Готовите курабийки поръсете обилно с плодов топинг и кокосови стърготини.

Най-вкусните коледни меденки са и много лесни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: