Ефектни коледни меденки

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Ефектни коледни меденки
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
24/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Ефектните коледни курабийки се приготвят предварително. Съхраняват се в кутии, най-добре метални на прохладно място с резен ябълка в тях, за да омекнат."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • кафява захар - 150 г мусковадо
  • кардамон
  • звездовиден анасон
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче
  • брашно - около 400 - 500 г
  • масло - 60 г
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ефектните коледни курабийки се приготвят предварително. Съхраняват се в кутии, най-добре метални на прохладно място с резен ябълка в тях, за да омекнат.

В купата на миксера се чукват яйцата. Добавя се меда. Сместа се разбива. Добавят се кафявата захар и маслото на стайна температура. Отново се разбива.

Брашното се пресява в купа. Добавя се содата бикарбонат и се добавят постепенно в купата на миксера, като се разбива. Когато сместа стане с кексова гъстота приставките на миксера се сменят с такива за тесто. Добавя се останалата част от брашното и подправките. Те могат да бъдат заменени с готов микс за меденки. Сместа се разбива.

Тестото се доомесва на ръка с още брашно. Разточва се с точилка до желаната дебелина, като под тестото се поръсва с малко брашно и точилката се поръсва, за да не залепва. Подготвя се тава с хартия за печене.

С коледни формички се изрязват меденките. Нареждат се в тавата. Пекат се в предварително загрята на 160°C фурна. По желание могат да се украсят с белтъчна глазура.

Мм дали ефектните коледни меденки ще дочакат Коледа?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: