Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с Нутела тип Happy

Бисквитена торта с Нутела тип Happy

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Бисквитена торта с Нутела тип Happy
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Бисквитена торта с Нутела, която сте хапвали в любимия си ресторант - вече може да го правите у дома"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 1/2 - 2 пак., с мляко
  • прясно мляко - 1 ч.ч, за напояване
  • Крем
  • нутела - 200 г течен шоколад
  • сметана - 300 мл сладкарска
  • масло - 50 г
  • Глазура
  • черен шоколад - около 60 г
  • масло - 1 - 2 ч.л.
  • За поръсване
  • орехи
  • какаови бисквити
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема сметаната се разбива, след това се прибавя течният шоколад и маслото. Разбива се много добре.

Във форма по желание, може и кутия за сладолед, се нарежда 1 ред какаови бисквити, предварително потопени в прясното мляко, после се слага от крема, бисквити и т.н. - завършва се с крем.

Шоколадът се разтапя на водна баня, разбърква се с маслото.

Залива се отгоре и се поръсва с натрошени какаови бисквити и орехи.

Бисквитената торта се прибира за няколко часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: