Начин на приготвяне
Фурна 180 градуса; Тавичка, покрита с хартия за печене.
Ябълките се обелват, разрязват се наполовина и се почистват от семките. Оставят се настрана.
Корите се отварят и всяка кора с обратна лъжица се намазва обилно с маслото, което е със стайна температура. Гребва се с обратната страна на лъжицата и се разнася върху кората.
Всяка половинка от ябълката се разразва на тънички филийки и се поставя в центърна на кората.
Поръсва се с канела на прах, около 1 ч.л. смлени орехи и се посипва с около 1 с. л. захар и малко стафиди.
Страничната кора, примерно лявата, която се явява една трета от цялата, се прихлупва върху ябълката и отново с обратна лъжица добре се намаслява навсякъде, прихлупва се и другата кора, но добре да застъпи и първата, и също се намаслява добре с обратна лъжица.
Завива се на руло, което се получава дебело и с ръце се намаслява много добре от всички страни. Ако са фини корите, съвсем спокойно може да се завиват по две, като долната не се намаслява, а само горната.
Оформените рула се поставят в тавичката.
Щруделът се пече на 180 градуса до хубав златист загар.
След като се охлади се поръсва с пудра захар.
Щруделът във форма на пакетче е готов.