Начин на приготвяне
Нарежете маслото на тънки парченца и ги сложете във фризера.
Почистете ябълките, обелете ги и ги нарежете на филийки.
Разбъркайте ябълките, измитите стафиди и изстискайте лимона.
В купичка смесете захарта и канела.
Разтопете 1 с.л. масло.
Вземете 3 кори, намажете горната кора с разтопеното масло и поставете останалите кори.
Отгоре разпределете замразеното масло и поръсете с галетата.
Разпределете ябълките със стафидите и поръсете със захарта.
Навийте на руло и намажете отгоре с останалото разтопено масло щрудела.
Печете щрудела в предварително загрята фурна на 200°C за около 30 минути.
Приготвеният австрийски ябълков щрудел е просто уникален на вкус.
Ако сте новак в кухнята, ето и как се прави щрудел стъпка по стъпка.