Начин на приготвяне
Измиваме и обелваме картофите. Нарязваме ги на кубчета и ги поставяме в подходяща купа за микровълнова фурна. В нея сипваме три пръста вода и варим картофите на пълна мощност за 10 минути.
Когато станат готови ги прехвърляме в купа със студена вода и изплакваме. Оставяме ги да се отцедят.
Маслините нарязваме на шайби, а магданоза и ригана на ситно. Аншоата и каперсите режем на ситно, като можем да оставим няколко пъпки за аранжиране. Лука нарязваме на полумесеци.
Приготвяме и салатения дресинг, като смесваме зехтина и изцедения лимонов сок. Разбиваме добре и прибавяме наситнените каперси и аншоата.
Продължаваме да разбиваме, докато съставките се смесят добре. Добавяме магданоза, ригана и семената от мак. Поставяме дресинга в хладилник за около 30 минути. С салатиера поставяме картофените кубчета, лука, пъпки от каперсите (1/2 ч.л.) и малко от зелените подправки.
Разбъркваме внимателни съставките. Заливаме със салатения дресинг непосредствено преди консумация.
Подходяща комбинация като гарнитура към основни ястия или като салата към морски блюда. Страхотна картофена салата!