Начин на приготвяне
Смесете млякото с 1 с.л. захар и маята и оставете да шупне, през това време смесете всички съставки за тестото за щрудел освен брашното.
След като маята шупне, прибавете постепенно брашното, докато не получите гладко тесто. Покрийте го и го оставете 1 час да втаса.
Пригответе си кремовете - за двата трябва да кипнете млякото и да смесите с останалите съставки. Оставете ги да се охладят.
Втасалото тесто разделете на две части. Всяка част разточете с 0.5 см дебелина и наредете кремовете отгоре, като на снимката. Навийте на руло и сложете в подходящ за печене съд.
Оставете да втаса половин час, след това намажете отгоре с белтък и сложете да се пече на 180 °C.
След 15-20 мин, когато придобие приятен цвяр, покрийте с фолио и печете ароматния щрудел още 20 минути.
След това махнете фолиото, изключете фурната и оставете още 5 минути в затворена фурна.
Извадете от фурната и намажете щрудела с масло.
Нарежете и сервирайте след поне час време, поръсено с пудра захар.
Да ви е сладко с този ароматен щрудел с мак и орехи!