Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с дюли и стафиди

Щрудел с дюли и стафиди

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Щрудел с дюли и стафиди
Снимка: Мария Симова
1 / 4
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
25
"По-вкусен от класическия вариант с ябълка е само този Щрудел с дюли и стафиди"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • олио - ¾ ч.ч.
  • плънка
  • дюли - 3 бр. средно големи
  • захар - 100 г
  • орехи - 50 г
  • стафиди - 50 г
  • канела - 1 с.л.
  • бисквити - 4 бр. обикновени
  • масло - малко за намазване отгоре
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете дюлите от корите, семките и твърдата част около тях, нарежете ги на парчета и смелете на по-едро в блендер.

Поставете ги в купа и добавете натрошените орехи и бисквити, стафидите, канелата и захарта, разбъркайте добре.

Разтворете корите с широката им част към вас. Редувате по три броя кори, като помежду им поръсвате с малко от олиото, а отгоре поръсете част от плънката. Малко сгънете краищата им и навийте на руло, така процедирате докато свърши плънката и корите.

Подредете рулата в намаслена тава едно до друго, отгоре намажете щрудела с разтопено масло (ако постите, може и олио).

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност за около 30-35 минути. Готовия щрудел нарежете и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: