Уникално вкусен гювеч с колбаси

Станислава ВълковаСтанислава ВълковаПомощник Готвач1431851821
24/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо572
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сирене - 350 г
  • колбаси - 300 г хамбурски, шпек, луканка
  • печурки - 6 - 7 бр. гъби
  • праз - 1/ 2 стрък
  • домати - 2 бр
  • краве масло - 120 г
  • яйца - 2 бр. +2 сварени за украса
  • черен пипер
  • червен пипер
  • подправки - на вкус
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Колбасите се нарязват на парченца. Отделно сиренето се натрошава и към него се прибавят разбитите яйца, подправки и нарязан магданоз.

Гъбите, празът и доматите се нарязват и се задушават в малко сгорещено масло.

Слагат се в глинен съд поръсват се с черен, червен пипер и се посоляват.

Добавя се и яйчено-сирената смес и се покрива с нарязаните колбаси.

Гювечът се пече се на умерена фурна до готовност.

При поднасяне се украсява с магданоз и варени яйца.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар