Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Топла картофена немска салата с бекон и майонеза

Топла картофена немска салата с бекон и майонеза

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Топла картофена немска салата с бекон и майонеза
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Добавете към класическата картофена салата малко бекон и майонеза и получавате правото да си отворите втора бира и да наречете салатата Немска картофена салата"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • бекон - 200 г
  • картофи - 500 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • майонеза - 100 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • лимонов сок - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата и картофите. Нарежете бекона на малки парченца. Запържете бекона в тиган на котлона, извадете върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.

Нарежете киселите краставички на ситно.

Смесете със сметаната, майонезата и лимоновия сок. Загрейте на слаб огън на котлона докато сосът се втечни.

Поставете в купа нарязаните на едри парчета сварени картофи, нарязаните на парчета по дължина яйца и бекона.

Залейте с топлия сос и внимателно разбъркайте. Сервирайте картофената салата топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: