Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена Салата»Зимна топла картофена салата с праз

Зимна топла картофена салата с праз

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Зимна топла картофена салата с праз
Снимка: Зори
1 / 3
11/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вино вадим, а вие слагайте масата, че тази картофена салата с праз се яде топла"

Необходими Продукти

  • картофи - 8 бр. еднакви на размер (около 1 кг)
  • олио - 1 с.л. или зехтин
  • праз - 1 - 2 тънки и крехки стръка
  • ябълков оцет - 1/3 к.ч.
  • копър - 1/4 к.ч. чаша ситно нарязан
  • пилешки бульон - 1/2 к.ч.
  • зехтин - 1/4 к.ч.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В среден размер тиган добавете 1 супена лъжица олио или зехтин и запържете за кратко нарязания на кръгчета праз лук, добавете щипка сол.

След като празът се позадуши, дръпнете тигана от котлона и добавете към него ябълковия оцет.

Добавете горещия пилешки бульон и прясно смлян черен пипер на вкус. Върнете тигана на котлона, на ниска степен.

Сварете картофите в леко подсолена вода до готовност, отцедете ги и ги обелете. Нарежете картофите на едри кубчета и ги прехвърлете в голяма купа. Добавете горещата смес от тигана към картофите. Разбъркайте хубаво картофената салата и оставете да се овкуси за 5 минути.

Добавете 1/4 кафена чаша зехтин, ситно нарязания копър, сол и черен пипер на вкус и отново разбъркайте салатата.

Поднесете зимната картофена салата с праз топла. Може да я използвате и като гарнитура за ястия с месо или риба.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

В кухнята с Бени
В кухнята с Бени
Приготвих я и наистина е много вкусна. :-)
21.10.2022 12:47
2
1
Покажи всички подкоментари
Георги
Георги
Любима рецепта,от детските ми години!
12.01.2019 09:36
6
1
Покажи всички подкоментари
Геновева
Геновева
Харесвам комбинацията картофи с праз...
11.01.2019 20:27
7
1
Покажи всички подкоментари