Начин на приготвяне
В среден размер тиган добавете 1 супена лъжица олио или зехтин и запържете за кратко нарязания на кръгчета праз лук, добавете щипка сол.
След като празът се позадуши, дръпнете тигана от котлона и добавете към него ябълковия оцет.
Добавете горещия пилешки бульон и прясно смлян черен пипер на вкус. Върнете тигана на котлона, на ниска степен.
Сварете картофите в леко подсолена вода до готовност, отцедете ги и ги обелете. Нарежете картофите на едри кубчета и ги прехвърлете в голяма купа. Добавете горещата смес от тигана към картофите. Разбъркайте хубаво картофената салата и оставете да се овкуси за 5 минути.
Добавете 1/4 кафена чаша зехтин, ситно нарязания копър, сол и черен пипер на вкус и отново разбъркайте салатата.
Поднесете зимната картофена салата с праз топла. Може да я използвате и като гарнитура за ястия с месо или риба.
Добър апетит!
Коментари