Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Топла картофена салата

Топла картофена салата

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Топла картофена салата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-4
"За максимално добър вкус и аромат- поднесете салатата топла"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 броя големи
  • лук - 1 глава червен
  • колбас - 200 г салам, полушпек
  • кисели краставички - 6 броя
  • мазнина - 50 мл олио
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • червен пипер - 2 щипки
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • подправки - микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги и ги сварете в подсолена вода. Краставичките и шунката нарежете на тънки ленти, а лукът на тънки кръгчета. Омесете всичко в купа, посолете, поръсете и с черен пипер.

Загрейте в тиган мазнината и прибавете останалите подправки, разбъркайте за няколко секунди и веднага излейте върху салатата.

Леко разбъркайте и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

blaga
blaga
Моля какви подправки трябват !
21.04.2014 15:21