Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Немска картофена салата (Kartoffelsalat)

Немска картофена салата (Kartoffelsalat)

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Немска картофена салата (Kartoffelsalat)
Снимка: Зори
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Не е вярно, че немската картофена салата върви само с немска бира, трябва да добавите и виенски шницели"

Необходими Продукти

  • олио - 1 с.л.
  • бекон - 4 бр. слайс, нарязани на малки кубчета
  • зелен лук - 1 връзка
  • ябълков оцет - 1/3 к.ч.
  • магданоз - 1/4 к.ч. чаша ситно нарязан
  • горчица - 1/4 с.л. на прах
  • пилешки бульон - 1/2 к.ч.
  • картофи - 8 бр. едри, обелени и нарязани
  • растително масло - 1/4 к.ч.
  • червен лук - 1 глава ситно нарязан
  • кисели краставички - 1 к.ч., нарязани на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Класическа немска картофена салата, овкусена с оцет, бекон, лук и билки вместо майонеза.

В среден размер тиган добавете 1 супена лъжица растително масло и запържете нарязания на кубчета бекон на средна температура до зачервяване.

Добавете към него нарязания на ситно зелен лук и запържете за кратко.

Дръпнете тигана от котлона и добавете ябълковия оцет. Добавете ситно нарязания магданоз, горчицата на прах, пилешкия бульон и ситно смляна морска сол и прясно смлян черни пипер на вкус.

Сварете картофите до готовност, но да останат леко твърди, отцедете ги. Добавете сместа от тигана към горещите сварени картофи и прехвърлете в голяма купа. Разбъркайте хубаво и оставете салатата да се овкуси за 5 минути.

Добавете 1/4 кафена чаша растително масло и отново разбъркайте салатата.

Накрая добавете нарязания на ситно червен лук, кисели краставички и допълнително количество сол и черен пипер на вкус, разбъркайте.

Поднесете картофената салата със стайна температура, поръсена с листенца магданоз и украсена със стръкче пресен босилек.

Guten Appetit! (Добър апетит! )

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: