Начин на приготвяне
Класическа немска картофена салата, овкусена с оцет, бекон, лук и билки вместо майонеза.
В среден размер тиган добавете 1 супена лъжица растително масло и запържете нарязания на кубчета бекон на средна температура до зачервяване.
Добавете към него нарязания на ситно зелен лук и запържете за кратко.
Дръпнете тигана от котлона и добавете ябълковия оцет. Добавете ситно нарязания магданоз, горчицата на прах, пилешкия бульон и ситно смляна морска сол и прясно смлян черни пипер на вкус.
Сварете картофите до готовност, но да останат леко твърди, отцедете ги. Добавете сместа от тигана към горещите сварени картофи и прехвърлете в голяма купа. Разбъркайте хубаво и оставете салатата да се овкуси за 5 минути.
Добавете 1/4 кафена чаша растително масло и отново разбъркайте салатата.
Накрая добавете нарязания на ситно червен лук, кисели краставички и допълнително количество сол и черен пипер на вкус, разбъркайте.
Поднесете картофената салата със стайна температура, поръсена с листенца магданоз и украсена със стръкче пресен босилек.
Guten Appetit! (Добър апетит! )