Базово тесто за пици, пай и питки

01/12/2018
"Всяка домакиня трябва да знае изпитана рецепта за базово тесто за пици, пай и питки "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 672
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топло прясно мляко. Прибавете захарта и 1-2 с.л. брашно.

Разбъркайте, покрийте съда и оставете на топло, за да се активира маята.

Пресейте брашното. Направете кладенче. Разбийте яйцата с киселото мляко и останалото прясно мляко. Добавете солта и олиото. Изсипете сместа в кладенчето, добавете и бухналата мая. Разбъркайте, след което омесете меко тесто, което да не лепне по ръцете ви.

Ако е необходимо, може да добавите още брашно.

Ако тестото ще се се използва веднага, трябва да се остави на топло, за да втаса и удвои обема си.

Ако ще го използвате в друг момент, може да го сложите в найлонова торбичка, предварително намазнена с олио, като се съобразите, че тестото ще бухне и го поставите в хладилник.

Може да приготвите питки, пица, пай, кифлички и други закуски.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар