Начин на приготвяне
Важно! Рецептата е много точна и трябва да се изпълни без да добавяте още захар, брашно или друго, в противен случай рискувате резултатът да не е добър.
Вместо прясна мая може да използвате или 1 пакетче (7 г) суха мая в брашното.
Продуктите се слагат в контейнера в реда, в който са написани.
Пече се на програмата за козунак (3 ч. и 17 мин), грамаж 750, изпичане H.
Който няма програма Козунак, да пече на Сладък хляб. Преди да започне последното втасване (80 минути след началото на програмата и някъде 2 часа до края и), тестото за козунак се вади и се сплита.
Връща се в контейнера и се намазва с разбития жълтък + 1 с.л. прясно мляко и се поръсва с кристалната захар.
След това продължавате програмата.
Коментари
Благодаря за рецептата!