Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен сафрид с царевично брашно

Пържен сафрид с царевично брашно

Пържен сафрид с царевично брашно3 / 3
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Една бира ви трябва за пълна хармония с пържения сафрид"

Необходими Продукти

  • сафрид - 1 кг пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимони
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите и се измива добре на течаща вода. Поръсва се с малко сол и черен пипер.

Царевичното брашно се сипва в купа и всяка рибка се овалва в брашното и излишното се изтупва.

Загрява се олио на умерен огън, пържим сафрида от двете страни и изваждаме върху салфетка да попие мазнината.

Нареждаме пържената риба в чиния и сервираме с резени лимон.

Вкусно, лесно и бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Хрупкава рибка стана, бира не остана!!!
22.04.2023 21:54
Мария Божилова
Мария Божилова
Много добра рецепта, рибата е хрупкава и вкусна с панировката.
19.01.2020 14:55