Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен сом с царевично брашно

Пържен сом с царевично брашно

Пържен сом с царевично брашно
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Не се занимавайте с глупости да го пълните или да правите сосове - най-вкусният сом е пърженият и се обзалагаме на каса бира, че и на вас ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • сом - 1.5 кг
  • царевично брашно - 1 ч.ч
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствам сома, като го натривам с едра сол.

Така отстранявам слузта, която пуска.

Измивам го добре и нарязвам на шайби.

Посолявам всяко парче и оставям да си поеме солта.

В тавичка слагам царевичното брашно.

Овалвам всяко парче и слагам да се пържи рибата в силно сгрято олио до златисто от всички страни.

Пърженият сом с царевично брашно е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: