Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен чернокоп с царевично брашно

Пържен чернокоп с царевично брашно

Пържен чернокоп с царевично брашно
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
30/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Тайната на хрупкавия пържен чернокоп е в царевичната коричка, може да добавите и щипка мерак"

Необходими Продукти

  • чернокоп - 6 бр.
  • сол - за осоляване
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - 300 мл за пържене
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чернокопа от вътрешности и люспи. Измийте го под течаща вода. Осолете го със сол от всички страни. Оставете рибата за около 30 минути, за да си поеме от солта.

Измийте отново рибата и я подсушете с домакинска хартия.

Загрейте олиото в дълбок тиган.

Оваляйте всяка рибка в царевично брашно, изтупайте излишното и изпържете до златисто от двете страни. Отново отцедете рибата върху домакинска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.

Поднесете с парчета лимон и подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: