Пържено козе сирене с джинджифил

Станислава ВълковаСтанислава ВълковаПомощник Готвач1391851821
23/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо133
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • козе сирене - 200 г нарязано на големи кубчета (или филии)
  • кимион - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • леща - 1 ч.ч. брашно
  • сода бикарбонат - 1щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за дълбоко пържене
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете кимиона с половин чаена лъжичка сол и джинджифила и поръсете върху парчетата козе сирене, оставете настрана за 20 минути.

Смесете брашно от леща в купа със содата и останалата част от солта.

Постепенно добавете водата, като разбърквате, до получаване на гладка смес.

Загрейте маслото в широк съд или тиган. Потопете парчетата козе сирене в сместа и изпържете в мазнина до златисто-кафяво.

*** За да приготвите брашно от леща използвайте блендер, за да смелите лещата (непрепечена) до състояние на фино брашно.

Смилайте зрънцата на малки порции, докато получите 1 чаена чаша фин прах – лещено брашно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар