Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Пържено козе сирене с джинджифил

Пържено козе сирене с джинджифил

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Пържено козе сирене с джинджифил
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • козе сирене - 200 г нарязано на големи кубчета (или филии)
  • кимион - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • леща - 1 ч.ч. брашно
  • сода бикарбонат - 1щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за дълбоко пържене
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете кимиона с половин чаена лъжичка сол и джинджифила и поръсете върху парчетата козе сирене, оставете настрана за 20 минути.

Смесете брашно от леща в купа със содата и останалата част от солта.

Постепенно добавете водата, като разбърквате, до получаване на гладка смес.

Загрейте маслото в широк съд или тиган. Потопете парчетата козе сирене в сместа и изпържете в мазнина до златисто-кафяво.

*** За да приготвите брашно от леща използвайте блендер, за да смелите лещата (непрепечена) до състояние на фино брашно.

Смилайте зрънцата на малки порции, докато получите 1 чаена чаша фин прах – лещено брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: