Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с картофи и фиде

Пилешка супа с картофи и фиде

Пилешка супа с картофи и фиде
Снимка: Деница Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Пилешка супа с картофи и фиде - купа щастие"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г гърди
  • картофи - 2 - 3 броя (ако са по - големи 2)
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • краве масло - около 50 г
  • фиде
  • домати - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • За застройката
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйца - 2 броя (само жълтъците)
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме маслото в тенджера да се разтопи. Към него добавяме настъргания морков и след като се запържи, прибавяме ситно нарязания лук. Когато лукът също добие златист цвят, добавяме бульона от свареното пилешко месо.

Изсипваме картофите и оставяме да ври, докато те омекнат. После прибавяме накъсаното или нарязано на кубчета пилешко месо, фидето и ситно нарязаното доматче. Ако доматът е по-голям, може да нарежете само половината.

Подправяме със сол на вкус и варим още около 10 минути до готовност на фидето. След като пилешката супа ни е готова, я оставяме да къкри на печката и преминаваме към застройката. В една купичка разбиваме млякото, жълтъците и брашното, слагаме ги за малко на котлона при непрекъснато бъркане, за да не загорят.

После прехвърляме 1/3 от супата в купата със застройката на бавна струя, а след това я връщаме обратно в тенджерата. Слагам само жълтъците, защото я застройвам топла, а в такъв случай белтъците лесно се пресичат. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Тази здравословна супа приготвя моята любима баба и е неповторим спомен от детството, а вкусът се помни винаги! Аз слагам филе, защото не обичам супата да става много мазна, по желание може да добавите, която част от пилето пожелаете. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: