Начин на приготвяне
Сваряваме пилешките бутчета. Щом се охладят, обезкостяваме на малки късчета. Добавяме месото в дълбока тенджера, прибавяме нарязаните на кубчета моркови и картофи, почистения и измит ориз.
Наливаме бульона в, който сме варили бутчетата и доливаме вода. Овкусяваме със сол и слагаме да се вари супата от бутчета.
Щом пилешката чорба е готова, си правим застройка от жълтъка, киселото мляко, сока на половин лимон и брашното.
Разбиваме добре, взимаме 2-3 черпака от супата (без продуктите, само бульона) слагаме в застройката и разбъркваме.
След това на тънка струя добавяме в супата, като разбъркваме.
Поднасяме пилешката супа без фиде топла!