gotvach.bg»Рецепти»Салати»Морковена Салата»Салата ВитаминА с моркови и репички

Салата ВитаминА с моркови и репички

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k9k7
Салата ВитаминА с моркови и репички
Снимка: Зорица
1 / 6
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Когато докторът ви каже да приемате повече витамини, нали знаете, че салата ВитаминА е най-вкусният начин да изпълните препоръката му"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато докторът ви каже да наблегнете на витамините, а вие ги поднесете с по една малка домашна ракия...

Салатата не случайно се нарича витаминА, а именно заради голямата доза провитамин А (бета-каротин), която съдържат морковите.

Всъщност от всички зеленчуци морковът има най-високо съдържание на провитамин А (бета-каротин - до 17 мг/100 г)., но съдържа още и витамините B1, B2, РР, С. За да се усвои каротинът много по-лесно от организма, ще подправим салатата с шарлан и със сока на един лимон.

И ето затова, в допълнение с останалите продукти в салатата, се получава истинска витаминозна бомба, която да ни предпази от инфекциозните заболявания на бронхите, гърлото и гласните връзки, от които често страдаме есента. Освен това ще подсили зрението и имунната ни система.

А приготвянето е лесно: Измийте, обелете и настържете морковите.

Измитите и почистени репички нарежете на ситно. Чесъна пресовайте.

Босилека измийте и скълцайте на ситно.

В голяма купа смесете всички компоненти на морковената салата, поръсете с прясно изцеден сок от един лимон, шарлан и сол на вкус. Разбъркайте и поднесете витаминозната салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: